Domaći čaj za pripremu na tradicionalan način

KOPRIVA

- Pakovanje: 50 gr

Cena: 240,00

KOPRIVA

1. Sastav:
Kod pripreme ovog čaja – toplog ili hladnog napitka koristi se osušen koren biljke KOPRIVA Lat. (Urtica dioica).

2. Opis biljke:
KOPRIVA Lat. (Urtica dioica) je zeljasta višegodišnja biljka. Koren joj je poprilično velik. Stabljika je uspravna i doseže visinu do 150 cm. Listovi su dugi od 3 do 15 cm, nalaze se na kratkim peteljkama i imaju male dlačice. Listovi i peteljke su pokriveni žarnicama, i zbog toga ih je jako neugodno dodirnuti, jer izliju oštar sok na kožu. Cvetovi koprive su zeleni i neugledni. Cveta od proljeća do jeseni.

3. Glavni sastojci biljke:
KOPRIVA Lat. (Urtica dioica) sadrži polisaharide, lektine, kumarine, triterpene.

4. Upotreba:
Aktivne materije korena biljke KOPRIVA Lat. (Urtica dioica) doprinose:

- kod benignog i malignog adenoma prostate

5. Neželjeni efekti:
Sirova biljka izaziva burne rekacije na koži.

6. Način pripreme i konzumiranja:
Jednu kafenu kašičicu mlevenog korena (3 do 6 grama) preliti sa 200 ml vrele vode, ostaviti da odstoji, procediti i piti.

7. Preporučena dnevna doza: Čaj – topli ili hladni napitak možete konzumirati više puta dnevno. Preporučeno tri puta dnevno.

Kod pojedinih vrsta biljnih čajeva potrebno je držati se uputstva o preporučenoj dnevnoj dozi. Pre konzumiranja ovog čaja u većim količinama, a posebno kod trudnica, dojilja i dece mlađe od 12 godina obavezno se posavetovati sa lekarom.

8. Uslovi čuvanja i rok trajanja:
Ćuvati u dobro zatvorenoj ambalaži na suvom i tamnom mestu pri temparaturi 25 °C, izvan dohvata male dece. Rok trajanja 2 godine. Datum upotrebe utisnut na ambalaži.

9. Zdravstvena ispravnost:
Nabavka čajeva se vrši isključivo od proizvođača i trgovinskih kuća koji su sertifikovani za proizvodnju i prodaju po sistemu upravljanja ISO 9001:2000 i HACCP u cilju strogo kontrolisane proizvodnje zdravstveno ispravnog proizvoda sa deklaracijom i sertifikatom proizvođača o fito-sanitarnoj i zdravstvenoj ispravnosti.

10. Zemlja porekla: Srbija