Domaći čaj za pripremu na tradicionalan način

KAMILICA

- Pakovanje: 50 gr

Cena: 240,00

KAMILICA

1. Sastav:
Kod pripreme ovog čaja – toplog ili hladnog napitka koristi se cvet biljke KAMILICA, Lat. (Matricaria chamomilla).

2. Opis biljke:
KAMILICA, Lat. (Matricaria chamomilla) je aromatična, jednogodišnja biljka sa razgranatom stabljikom visine 20 do 50 santimetara. Listovi su joj sitni. Cvetovi kamilice prijatnog su mirisa a u sredini su žuti, oivičeni belim jezičastim laticama.

3. Glavni sastojci biljke:
KAMILICA, Lat. (Matricaria chamomilla) sadrži flavonoide, etarsko ulje, seskviterpenske laktone, kumarine, aminokiseline, tanine i gorke sastojke.

4. Upotreba:
Aktivne materije cveta biljke KAMILICA, Lat. (Matricaria chamomilla) doprinose:

- kod ublažavanja grčeva,
- kod eliminisanja gasova,
- kod zapalenja kože i sluzokože,
- kod ispiranja rana, opekotina i ekcema,
- kod olakšanja varenja,
- kod kod proliva,
- kod kod hemoroida.

5. Neželjeni efekti:
Tokom trudnoće i dojenja izbegavati upotrebu većih količina kamilice. Kod osoba alergičnih na neku od biljaka iz familije Asteraceae može doći do unakrsne alergijske reakcije.

6. Način pripreme i konzumiranja:
Jednu kafenu kašičicu mlevenog cveta (3 do 6 grama) preliti sa 200 ml vrele vode, ostaviti da odstoji, procediti i piti.

7. Preporučena dnevna doza: Čaj – topli ili hladni napitak možete konzumirati više puta dnevno. Preporučeno tri puta dnevno.

Kod pojedinih vrsta biljnih čajeva potrebno je držati se uputstva o preporučenoj dnevnoj dozi. Pre konzumiranja ovog čaja u većim količinama, a posebno kod trudnica, dojilja i dece mlađe od 12 godina obavezno se posavetovati sa lekarom.

8. Uslovi čuvanja i rok trajanja:
Ćuvati u dobro zatvorenoj ambalaži na suvom i tamnom mestu pri temparaturi 25 °C, izvan dohvata male dece. Rok trajanja 2 godine. Datum upotrebe utisnut na ambalaži.

9. Zdravstvena ispravnost:
Nabavka čajeva se vrši isključivo od proizvođača i trgovinskih kuća koji su sertifikovani za proizvodnju i prodaju po sistemu upravljanja ISO 9001:2000 i HACCP u cilju strogo kontrolisane proizvodnje zdravstveno ispravnog proizvoda sa deklaracijom i sertifikatom proizvođača o fito-sanitarnoj i zdravstvenoj ispravnosti.

10. Zemlja porekla: Srbija