Domaći čaj za pripremu na tradicionalan način

HIBISKUS

- Pakovanje: 50 gr

Cena: 240,00

HIBISKUS

1. Sastav:
Kod pripreme ovog čaja – toplog ili hladnog napitka ili dodatka jelima koristi se osušeni cvetovi biljke HIBISKUS Lat. (Hibiscus).

2. Opis biljke:
HIBISKUS Lat. (Hibiscus) je biljka najčešće malog i patuljastog rasta, postoje i neke vrste koje dostižu visinu i do 4 m. Doba cvetanja zavisi od mesta na kojem raste. Broj cvetova zavisi od veličine biljke. Najčešće se radi o cvetu sa 4 do 8 latica. Cvetovi su raznobojni. Zastupljene su gotovo sve nijanse crvenih, belih, narandžastih, plavih, rozih i ljubičastih boja. Neretko znaju da budu i šareni. Miris hibiskusa u najvećoj meri je blag.

3. Glavni sastojci biljke:
HIBISKUS Lat. (Hibiscus) sadrži tanine, antocijane, flavonoide, minerale, aminokiseline, limunsku kiselinu, vitamin C, bogat antioksidansima.

4. Upotreba:
Aktivni sastojci cveta biljke HIBISKUS Lat. (Hibiscus) doprinose:

- kod zaštitite od prehlade, gripa, upale grla, glavobolje,
- kod ublažavanja simptome menopauze,
- kod upala,
- kod akni i drugih nepravilnosti na koži,
- kod ubrznja metabolizama,
- kod jačanja imuniteta.

Prijatan je i osvežavajući napitak koji se može piti u dužem periodu.

5. Neželjeni efekti:
Neželjeni efekti nisu poznati.

6. Način pripreme i konzumiranja:
Jednu kafenu kašičicu sitno mlevenog cveta biljke (3 do 6 grama) preliti sa 200 ml vrele vode, ostaviti da odstoji, procediti i piti.

7. Preporučena dnevna doza: Čaj – topli ili hladni napitak možete konzumirati više puta dnevno. Preporučeno tri puta dnevno.

Kod pojedinih vrsta biljnih čajeva potrebno je držati se uputstva o preporučenoj dnevnoj dozi. Pre konzumiranja ovog čaja u većim količinama, a posebno kod trudnica, dojilja i dece mlađe od 12 godina obavezno se posavetovati sa lekarom.

8. Uslovi čuvanja i rok trajanja:
Ćuvati u dobro zatvorenoj ambalaži na suvom i tamnom mestu pri temparaturi 25 °C, izvan dohvata male dece. Rok trajanja 2 godine. Datum upotrebe utisnut na ambalaži.

9. Zdravstvena ispravnost:
Nabavka čajeva se vrši isključivo od proizvođača i trgovinskih kuća koji su sertifikovani za proizvodnju i prodaju po sistemu upravljanja ISO 9001:2000 i HACCP u cilju strogo kontrolisane proizvodnje zdravstveno ispravnog proizvoda sa deklaracijom i sertifikatom proizvođača o fito-sanitarnoj i zdravstvenoj ispravnosti.

10. Zemlja porekla: Srbija