Domaći čaj za pripremu na tradicionalan način

ZELENI ČAJ

- Pakovanje: 50 gr

Cena: 240,00

ZELENI ČAJ

1. Sastav:
Kod pripreme ovog čaja – toplog ili hladnog napitka koristi se osušen list biljke ZELENI ČAJ, Lat. (Camellia sinensis).

2. Opis biljke:
ZELENI ČAJ, Lat. (Camellia sinensis) je vrsta zimzelenog grmlja ili malog drveta čiji se listovi koriste za proizvodnju čaja. Uobičajena imena su čajna biljka, čajni grm i stablo čaja. Camellia sinensis i njezine podvrste danas su glavne sorte čaja. Beli čaj , žuti čaj , zeleni čaj , oolong , pu-erh čaj i crni čaj su od iste vrste biljke ali se drugačije prerađuju kako bi se postigli razni nivoi oksidacije.

3. Glavni sastojci biljke:
ZELENI ČAJ, Lat. (Camellia sinensis) sadrži tein, teofilin, teobromin, kafein, epikatehin, epigalokatehin, tanine, polifenole, fenolne kiseline, amino-kiseline, monoterpene, minerale, etarsko ulje i vitamin C.

4. Upotreba:
Aktivne materije lista biljke ZELENI ČAJ, Lat. (Camellia sinensis) doprinose:

- kod upale sluzokože organa za varenje,
- kod povišenog nivoa holesterola,
- kod poboljšanja koncentracije,
- kod umora,
- kod održanja željene telesne težine.

Zeleni čaj se koristi kao čaj za osveženje, uživanje i kao napitak za održanje željene telesne težine i kao preventiva mnogim bolestima.

5. Neželjeni efekti:
Tokom trudnoće i dojenja izbegavati upotrebu većih količina ovog čaja.

6. Način pripreme i konzumiranja:
Jednu kafenu kašičicu mlevenog lista (3 do 6 grama) preliti sa 200 ml vrele vode, ostaviti da odstoji, procediti i piti.

7. Preporučena dnevna doza: Čaj – topli ili hladni napitak možete konzumirati više puta dnevno. Preporučeno tri puta dnevno.

Kod pojedinih vrsta biljnih čajeva potrebno je držati se uputstva o preporučenoj dnevnoj dozi. Pre konzumiranja ovog čaja u većim količinama, a posebno kod trudnica, dojilja i dece mlađe od 12 godina obavezno se posavetovati sa lekarom.

8. Uslovi čuvanja i rok trajanja:
Ćuvati u dobro zatvorenoj ambalaži na suvom i tamnom mestu pri temparaturi 25 °C, izvan dohvata male dece. Rok trajanja 2 godine. Datum upotrebe utisnut na ambalaži.

9. Zdravstvena ispravnost:
Nabavka čajeva se vrši isključivo od proizvođača i trgovinskih kuća koji su sertifikovani za proizvodnju i prodaju po sistemu upravljanja ISO 9001:2000 i HACCP u cilju strogo kontrolisane proizvodnje zdravstveno ispravnog proizvoda sa deklaracijom i sertifikatom proizvođača o fito-sanitarnoj i zdravstvenoj ispravnosti.

10. Zemlja porekla: Kina